Μαύρο Νερό Β1

Η 3η θεματική των Εργαστηρίων δεξιοτήτων έφτασε αισίως στο τέλος της! Άλλος ένας ενδιαφέρων, δημιουργικός και άκρως παραγωγικός κύκλος κλείνει. Οι μαθητές ενημερώθηκαν αλλά και προβληματίστηκαν για τις αιτίες μόλυνσης του περιβάλλοντος, παρουσίασαν τις εργασίες τους, υποδύθηκαν ρόλους μέσα από θεατρικό παιχνίδι (φαινόμενο του θερμοκηπίου), έκοψαν, κόλλησαν, συνέθεσαν τη δική τους αφίσα και καλλιέργησαν οικολογική συνείδηση. Σύσσωμο το τμήμα Β1 του 1ου Γυμνασίου Χίου αφουγκράστηκε τις ανάγκες του πλανήτη και καταδίκασε τον ανθρώπινο εγωισμό. Οι αφίσες τους κάνουν τα λόγια περιττά.

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Φροντίζω το περιβάλλον» με τίτλο «Μαύρο Νερό» οι μαθητές του Β1 υποδύθηκαν ρόλους για να προσεγγίσουν βιωματικά το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Παρά το τσουχτερό Μαρτιάτικο κρύο βγήκαν όλοι στην αυλή και παιγνιωδώς προσέγγισαν το φλέγον θέμα του πλανήτη μας. Η Γη υποφέρει, ασφυκτιεί….εμείς τι κάνουμε γι΄αυτό;

You might be interested in …

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Β' Τάξη, Εργαστήρια δεξιοτήτων

Σε αυτήν την θεματική του «Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ» οι μαθητές καλλιέργησαν ποικίλες δεξιότητες και ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο αξιοποιώντας τεχνικές του θεάτρου στην εκπαίδευση (παγωμένες εικόνες, δραματοποιήσεις, παιχνίδια με ρόλους) για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους μετακινούμενους πληθυσμούς. Αποσαφηνίστηκαν οι όροι πρόσφυγας και μετανάστης, τα αίτια μιας μετακίνησης, τα συναισθήματα των πληθυσμών αυτών και ενισχύθηκε […]

Διαβάστε Περισσότερα

STREET RESEARCH ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

Β' Τάξη, Εργαστήρια δεξιοτήτων

Καλησπέρα! Δυο λόγια εισαγωγικά για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων: “Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στη θεματική Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία οι μαθητές της Β τάξης ασχολήθηκαν με τη “Σοκολάτα, ο αιώνιος μετανάστης”. Ενημερώθηκαν για το Δίκαιο Εμπόριο (Fair Trade) , διεξήγαγαν μια Street Research, δημιούργησαν αφίσες και διαφημίσεις, βραβεύτηκαν, γλυκάθηκαν και έγιναν σίγουρα πιο συνειδητοποιημένοι μελλοντικοί πολίτες!”

Διαβάστε Περισσότερα

Ευ Ζην Β1-Β2-Β3

Στο τμήμα Β1 στην ενότητα Ευ Ζην ασχοληθήκαμε με την καταγραφή, αποτύπωση και βίωση συναισθημάτων. Κατανοήσαμε τη σημασία της αποδοχής κάθε είδους συναισθήματος, δημιουργήσαμε αφίσες και ένα Αλφαβητάρι συναισθημάτων. Κλείσαμε τη χρονιά με θετική ψυχολογία και αισιόδοξο πνεύμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *