eTwinning

Το σχολικό έτος 2021-2022, το σχολείο μας συμμετέχει στο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Bullying: A look inside» σε συνεργασία με σχολεία της Τουρκίας, της Σερβίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Πορτογαλίας. Το πρόγραμμα υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Προδρόμου Ιωάννης ΠΕ06, Μανάρα Ελένη ΠΕ05, Πλακωτάρη Σμαράγδα ΠΕ78 και 14μελής ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β’ Γυμνασίου.

Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Μία από τις προτεραιότητες του eTwinning είναι να παρέχει στα σχολεία της Ευρώπης ένα ασφαλές περιβάλλον για δικτύωση και συνεργασία, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας υλοποιείται μέσω διαδικτύου.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης είναι σημαντική καθώς θέτει τα θεμέλια για συνεχή επικοινωνία και αλληλεπίδραση με σχολεία, μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα μάθουν πώς να συμπεριφέρονται με σεβασμό στο διαδίκτυο, συνεργαζόμενοι πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, ιδέες, συναισθήματα, σκέψεις και δημιουργώντας σχετικό έργο σε ένα διεπιστημονικό περιβάλλον εικονικής μάθησης (Twinspace).

You might be interested in …

Bullying: A look inside

eTwinning

Το 1ο Γυμνάσιο Χίου κατά το σχολικό έτος 2021-2022, με τη συνδρομή τριών καθηγητών του και 14 μαθητών/μαθητριών της Β΄ Γυμνασίου, υλοποίησε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τίτλο “Bullying: A look inside”. Το σχολείο μας συνεργάστηκε με σχολεία από την Πορτογαλία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Κροατία, και τη Βουλγαρία. Τον Φεβρουάριο 2022, πραγματοποιήθηκε η […]

Διαβάστε Περισσότερα

Etwinning corner

eTwinning

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “BULLYING: A LOOK INSIDE” δημιουργήθηκε στο σχολείο μας μια «γωνία e-twinning» στην οποία τα παιδιά που συμμετείχαν ανήρτησαν φωτογραφίες που αποτυπώνουν μεγάλο μέρος των δράσεων που υλοποίησαν κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Μαΐου 2022.

Διαβάστε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *