Μαύρο νερό Β2

Οι μαθητές του Β2 ασχολήθηκαν με περιβαλλοντικά ζητήματα και έννοιες συναφείς με την αειφόρο ανάπτυξη. Αφού ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν μέσα από κείμενα πολυμεσικά για τα προβλήματα του πλανήτη, αναζήτησαν τις αιτίες, δημιούργησαν εννοιολογικούς χάρτες, υποδύθηκαν ρόλους στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και συνέθεσαν συνεργαζόμενοι αφίσες ευαισθητοποίησης για την κατάσταση στον πλανήτη.

You might be interested in …

Ευ Ζην Β1-Β2-Β3

Στο τμήμα Β1 στην ενότητα Ευ Ζην ασχοληθήκαμε με την καταγραφή, αποτύπωση και βίωση συναισθημάτων. Κατανοήσαμε τη σημασία της αποδοχής κάθε είδους συναισθήματος, δημιουργήσαμε αφίσες και ένα Αλφαβητάρι συναισθημάτων. Κλείσαμε τη χρονιά με θετική ψυχολογία και αισιόδοξο πνεύμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρουσίαση δράσεων Εργαστηρίων

Το σχολικό έτος έφτασε στο τέλος του και οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας ολοκλήρωσαν τους 4 θεματικούς κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Ενδιαφέρομαι και ενεργώ : «Ένας –ένας χωριστά και όλοι μαζί στο σχολείο»Φροντίζω το περιβάλλον: «Κλιματική αλλαγή: Ατενίζοντας το μέλλον»Δημιουργώ και καινοτομώ : «Τηλεόραση: ένα άλλο σχολείο»Ζω καλύτερα- Ευ ζην : «Εφηβεία […]

Διαβάστε Περισσότερα

STREET RESEARCH ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

Β' Τάξη, Εργαστήρια δεξιοτήτων

Καλησπέρα! Δυο λόγια εισαγωγικά για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων: “Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στη θεματική Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία οι μαθητές της Β τάξης ασχολήθηκαν με τη “Σοκολάτα, ο αιώνιος μετανάστης”. Ενημερώθηκαν για το Δίκαιο Εμπόριο (Fair Trade) , διεξήγαγαν μια Street Research, δημιούργησαν αφίσες και διαφημίσεις, βραβεύτηκαν, γλυκάθηκαν και έγιναν σίγουρα πιο συνειδητοποιημένοι μελλοντικοί πολίτες!”

Διαβάστε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *