Η Άλκη Ζέη στο Ομήρειο

Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας “ΑΛΚΗ ΖΕΗ, η Άλκη ζει” παρουσιάστηκε στο Ομήρειο την Παρασκευή 12 Απρίλη.

Τα 13 μέλη του, της α τάξης ταξίδεψαν στην Αθήνα στην Ελληνοαμερικανική ένωση στην έκθεση για την εν λόγω συγγραφέα, έφτιαξαν σελιδοδείκτες, μελέτησαν και έγραψαν πολύ…, ασκήθηκαν στη δημιουργική γραφή και το θεατρικό παιχνίδι, δημιούργησαν έναν ψηφιακό διαδραστικό χάρτη(λογοτεχνική γεωγραφία) με τα μέρη της Ζέη και ένα ψηφιακό παιχνίδι, escape room, εμπνεόμενα από τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου, και έκαναν ό,τι “τρέλα” μπορεί να φανταστεί ένας φιλαναγνώστης…!

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια σύντομη θεατρική παράσταση!

Υπεύθυνες καθηγήτριες Βαγιάνου Κυριακή και Κάβουρα Δέσποινα.

You might be interested in …

Γ1 Τοπική Ιστορία

1η Νοεμβρίου 2022. Είπαμε το “Καλό μήνα” με παρακολούθηση ταινιών μικρού μήκους για τις Σφαγές της Χίου το 1822. Το Γ1 του 1ου Γυμνασίου Χίου συνοδεύτηκε στο Ομήρειο και απέλαυσε ένα ζωντανό μάθημα τοπικής ιστορίας.

Διαβάστε Περισσότερα

ΓΙΟΡΤΗ17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Λιτή, απέριττη αλλά με πολύ νόημα. Μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες της γ γυμνασίου. Κατέθεσαν, εκτός από γαρίφαλα, ψυχή, σώμα και καρδιά. Και του χρόνου με υγεία

Διαβάστε Περισσότερα

Διαγωνισμός “Ο ΘΑΛΗΣ”

Στο σχολείο μας σήμερα 12/11/2002 έγινε με επιτυχία , ο 83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά “Ο ΘΑΛΗΣ”. Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και πήραν μέρος παιδιά από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Χίου. Μπράβο παιδιά!!

Διαβάστε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *