Τα καραβάκια των ευχών – 31/12/2023

«Καλημερίζω φέρνοντας αέρα μυρωμένο

        απ’ τ’ αφρισμένα κύματα χιλιοτραγουδισμένο …»

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην καρδιά της Χίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας συνέβαλαν στην  εκδήλωση για το έθιμο “Καραβάκια των Ευχών”. Η συνάντηση των ομάδων των σχολείων στα προπύλαια του σχολείου μας ήταν μια υπέροχη αρχή!

Στην παρέλαση προς την πλατεία, τα καραβάκια έφεραν μαζί τους τις ευχές και τα παινέματα των μαθητών/-τριων, αντικατοπτρίζοντας το πνεύμα της σχολικής μας κοινότητας μας.

Τα παιδιά μας εκφράστηκαν μέσα από τα παινέματα  και μίλησαν για επίκαιρα ζητήματα, αφήνοντας μας με ελπίδες για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.

Οι μαθητές/-τριες μας αποτελούν τον πυρήνα μιας παράδοσης που φωτίζει τον δρόμο προς την κληρονομιά μας. Με τη συμμετοχή τους στο έθιμο, συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανές τις ρίζες μας και να τις μεταφέρουν δυναμικά στο μέλλον!

Ευχαριστούμε θερμά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Δημοβίτη, κ. Μωρόμαλλου,κ. Βαγιάνου, κ. Κουρούση και κ. Πυριανιάν για την προετοιμασία και την υποστήριξη της ομάδας μας!

Τέλος, να εκφράσουμε τις θερμότερες μας ευχαριστίες προς την κ. Δέσποινα Μουτάφη για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

You might be interested in …

Επίσκεψη  στον  Παγχιακό  Σύλλογο  ΑΜΕΑ

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά  και  σεβασμού  των  ανθρώπινων  δικαιωμάτων, ξεκινήσαμε στο σχολείο μας να συγκεντρώνουμε καπάκια από πλαστικές συσκευασίες και δημιουργήσαμε τους  κατάλληλους τόπους  συλλογής. Η πρόθυμη ανταπόκριση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών απέδωσε καρπούς.  Την Πέμπτη 19/05/2022 οι πρόεδροι  των τμημάτων του σχολείου μας με συνοδούς τις […]

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Α3

Το πιο γλυκό ψωμί είναι αυτό που φτιάχνεις εσύ ο ίδιος και το ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ με χαρά με αγαπημένους. Οι μαθητές του Α3 του 1ου Γυμνασίου Χίου “ζύμωσαν” ιδέες και σκάρωσαν ιστοριούλες, η μια πιο διδακτική από την άλλη. Στο μάθημα της Λογοτεχνίας είναι ευκταίο οι μαθητές να δημιουργούν.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την εκπαιδευτικό κα Κάβουρα για την εξαιρετική επιμόρφωση που παρείχε στους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου. Η δράση εστίασε στην παιχνιδοποίηση και στη χρήση του Genially στην εκπαίδευση. Η χρήση νέων διδακτικών προσεγγίσεων και εργαλείων στην εκπαίδευση, ανοίγει νέους ορίζοντες και δημιουργεί μια πιο δυναμική, αλλά και διασκεδαστική διαδικασία μάθησης […]

Διαβάστε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *