25/06/12

Κεντρική σελίδα | Σήμερα | Χθες | Μουσείο | Εκπαιδευτικά προγρ/τα | Ομάδα Μουσείου | Επικοινωνία | Συνδέσεις

Κεντρική σελίδα
Σήμερα
Χθες
Μουσείο
Εκπαιδευτικά προγρ/τα
Ομάδα Μουσείου
Επικοινωνία
Συνδέσεις
 

 

 

 

ΤΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

 

Κεντρική είσοδος πριν την έναρξη της επισκευής

Το 1ο Γυμνάσιο Χίου στεγαζόταν μέχρι τον Απρίλιο του 2011 στο κτίριο της ιστορικής "Σχολής της Χίου. Κατά τη χρονιά 2011-2012, το κτίριο βρίσκεται σε κατάσταση εκτεταμένης επισκευής. Το σχολείο στεγάζεται προσωρινά σε προκατασκευασμένες αίθουσες που έχουν εγκατασταθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού σχολείου, όπως και σε αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Χίου, που και αυτό βρίσκεται στον ίδιο αύλειο χώρο.

Οι νέες αίθουσες είναι άρτια και σύγχρονα εξοπλισμένες, διαθέτοντας διαδραστικούς πίνακες, μηχανήματα προβολής και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το σχολείο λειτουργεί σήμερα με 9 τμήματα. Διαθέτει αίθουσα πληροφορικής, φυσικών επιστημών και τεχνολογίας.

Στο σχολείο εργάζονται 31 καθηγητές και φοιτούν 180 περίπου μαθητές. 

Το επίπεδο των μαθητών είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλό. Το σχολείο διαθέτει τμήματα ένταξης για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα γλώσσας.

Στο σχολείο πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορους τομείς, όπως πολιτιστικά προγράμματα, προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αγωγής υγείας, προγράμματα φυσικών επιστημών και τεχνολογίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις, Θεατρικές παραστάσεις

Στο διάστημα 2011-12, ομάδα μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας ασχολήθηκε με πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικό με την προστασία αγρίων ζώων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιό του η ομάδα δράσης επισκέφθηκε το κέντρο ενημέρωσης για το λύκο και την καφέ αρκούδα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Επίσης, σχηματίστηκε ομάδα πειραμάτων Χημείας. Τμήμα αυτής παρουσίασε το πρόγραμμα "Σαπουνο-δημιουργίες" στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας που οργανώθηκε από την Ελληνογερμανική αγωγή κατακτώντας την έκτη θέση. Ακόμα, λειτούργησε στο σχολείο μας λέσχη ανάγνωσης, που είχε ως δραστηριότητα την ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και την οργάνωση δράσεων με βάση τα κείμενα αυτά. Τέλος, ομάδες εργασίας του σχολείου μας ανέλαβαν τη διακόσμηση του αύλειου χώρου μέσα από τη δράση "Ζωγραφίζοντας τον τοίχο" που οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών.

Στο διάστημα 2005-2011, ομάδες μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας επισκέφθηκαν ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης, της Αλεξάνδρειας, του Καΐρου και της Σύρου, στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων που επεδίωκαν να ανακαλύψουν δεσμούς ανάμεσα σε ιστορικά ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στο διάστημα 2007-2009, το σχολείο συνεργάστηκε με σχολεία της Πολωνίας, της Μάλτας και της Τουρκίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius "Σχολείο και Επιστημονικό Μουσείο". Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και οι καθηγητές που υποστήριξαν τις εκπαιδευτικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επιστημονικά μουσεία σε όλες τις συνεργαζόμενες χώρες, να εμπνευστούν από αυτά και να τα αποκωδικοποιήσουν μέσα από εργασίες και παρουσιάσεις...

Στο διάστημα 2003-2005 το σχολείο μας ανέβασε τη θεατρική παράσταση "Η Ποίηση στο Εδώλιο μαζί και η Σελήνη" του Ανδρέα Κασσέτα, που διακρίθηκε στους σχολικούς περιφερειακούς αγώνες. Την επόμενη σχολική χρονιά η θεατρική παράσταση "Σφήκες" του Αριστοφάνη πήρε το πρώτο βραβείο στους περιφερειακούς σχολικούς αγώνες.

Κατά το σχολικό έτος 2003-2004, το σχολείο μας συμμετείχε στη ζώνη των καινοτόμων δράσεων, αναπτύσσοντας στο πλαίσιό της μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορους τομείς. Θεατρικές παραστάσεις, εξερευνήσεις τοποθεσιών της Χίου, πολιτιστικά θέματα, θέματα αγωγής υγείας ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

    Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου

Θεατρική παράσταση από ομάδα μαθητών του σχολείου

 

Κεντρική σελίδα | Σήμερα | Χθες | Μουσείο | Εκπαιδευτικά προγρ/τα | Ομάδα Μουσείου | Επικοινωνία | Συνδέσεις

 

Τελευταία ενημέρωση της τοποθεσίας25/06/12