ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ

«Φωνές από το παρελθόν της πόλης μου»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Γεμέλου Δέσποινα, ΠΕ 06   και  Βρούζος Δημήτριος, ΠΕ 02

Περιδιαβαίνουμε τις γειτονιές της πόλης μας και ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας. Συνδέουμε το παρόν και το παρελθόν μας.

 

«Μαθαίνω διασκεδάζοντας. Το διαδίκτυο και εγώ»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Φακούδης Κων/νος, ΠΕ 03 και Λεοντάρας Κων/νος, ΠΕ 19

Σε μια εποχή που η γνώση κουράζει και συχνά απωθεί, βρήκαμε τρόπο να την κάνουμε πιο ελκυστική. Μέσα από το μαγικό κόσμο του διαδικτύου  περιηγούμαστε σε Μουσεία, ανακαλύπτουμε όμορφες γωνιές του πλανήτη και παίζουμε μαθαίνοντας.

 

«Διψώντας για ουρανό»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κουρούση Ιωάννα, ΠΕ 16, Βουρνού Ανθή, ΠΕ 02 και Αθανασιάδου Χρυστάλλα, ΠΕ 02

Η μουσική  και το τραγούδι μας ξεκουράζουν, μας  βοηθούν να νιώθουμε όμορφα συναισθήματα και μας οδηγούν  σε μικρές αποδράσεις, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

 

 ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ B΄ ΤΑΞΗΣ

 

«Ας κρατήσουν οι χοροί»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Τσικολή Αργυρώ, ΠΕ 11, Μαχαλιάς Σπύρος, ΠΕ 11, Καλογήρου Ελισάβετ, ΠΕ02 και Πλακωτάρη Σμαράγδα, ΠΕ 10

Εκφραζόμαστε μέσα από το χορό και με το σώμα μας φανερώνουμε τα συναισθήματά μας. Ακόμη ανακαλύπτουμε μέσα από τα χορευτικά βήματα την παράδοσή μας.

 

«Ιστορίες γραμμένες με φως»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αυγουστίδης Ερμής, ΠΕ 08 και Πλακωτάρης Μιχάλης, ΠΕ 06

Φωτογραφίζουμε στιγμές, σκηνές και πρόσωπα που μας περιβάλλουν. Μαθαίνουμε την τέχνη της φωτογραφίας, αποτυπώνοντας ό,τι μας αρέσει.

 

«Τα άλογα… διηγούνται»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βαγιάνου Κυριακή, ΠΕ 02, Μπακιρτζή Δήμητρα, ΠΕ 05 και Μυλωνά Στυλιανή, ΠΕ 02

Τα αντικαταστήσαμε με τα αυτοκίνητα, αλλά ποτέ δεν έφυγαν από τη σκέψη και την καρδιά μας. Περήφανα και αγέρωχα δεν σταμάτησαν να μας εντυπωσιάζουν, από τον Όμηρο ως και σήμερα. Αφορμή για όλα αυτά η παρουσία τους στο Βυζάντιο και η αξεπέραστη σχέση που είχαν δημιουργήσει με τον άνθρωπο. Ας τα ακούσουμε.

 

 ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Γ΄ ΤΑΞΗΣ

 

«Μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Βυζαντίου(εκκλησίες, μονές και φρούρια)»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μωρόμαλλου Βασιλεία, ΠΕ 01, Αγγελή Δωροθέα, ΠΕ02-50

Βυζάντιο σημαίνει Ορθοδοξία, που με τη σειρά της  σημαίνει χριστιανικές εκκλησίες. Καταγράφουμε τα χαρακτηριστικά των Βυζαντινών εκκλησιών του νησιού μας, για να τα συγκρίνουμε με τις αντίστοιχες της Θεσσαλονίκης, που θα επισκεφθούμε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας εκδρομής.

 

«Ζωή ελεύθερη χωρίς εξαρτήσεις - Ανακαλύπτω τον πραγματικό εαυτό μου»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μανάρα Ελένη, ΠΕ 05, Τσικολή Αργυρώ, ΠΕ 11, Αργυρούδης Μιχάλης, ΠΕ 04.01 και Νεράκης Αγγελής, ΠΕ 13.

Η ζωή είναι πιο ωραία χωρίς εξαρτήσεις. Είναι όμορφο να νοιώθουμε ελεύθεροι. Γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι ο κόσμος των εξαρτήσεων να δεσμεύσει την ψυχή και το σώμα μας. Ακόμη προσπαθούμε να κάνουμε σωστές επαγγελματικές επιλογές, γνωρίζοντας πληρέστερα τον εαυτό μας. Δείτε παρουσίαση για: ΤΖΟΓΟΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

«Και με τα μάτια  2 τροχών ανακαλύπτω την πόλη μου»

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αρβανιτάκη Μαριάννα, ΠΕ 04, Ξενάκης Νικόλαος, ΠΕ 03 και Πάμπαλος Νικόλαος, ΠΕ 12.04

Το ποδήλατο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Με αυτό κυκλοφορούμε πιο εύκολα, γυμνάζουμε το σώμα μας και ανακαλύπτουμε όμορφες γωνιές στην πόλη μας.